EMLİ VADİSİ RESİMLERİ NİĞDE ÇAMARDI EMLİ VADİSİNDEN RESİMLER











     
Niğde’nin Çamardı ilçesi içinde yer alan Vadi yürüyüş için mükemmel. Günübirlik geziler için idealken bölgeyi daha iyi tanıma imkanlarınızda bulunuyor. Örneğin Vadide kamp kurup tadını çıkarabilirsiniz. Kamp kurmak için uygun yerler var. Çevrede bulunan önemli zirveler arasında Kaldı, Alaca, Güzeller, Gürtepe, Cebelbaşı, Suner Tepe, Okşar tepe, Karasay Tepe, Enevit Tepe gösterilebilir. Bu zirveler 3bin 500 metre civarında yüksekliğe sahipler. Yeşillik hakim olmadığı için gezinirken daha çok yalçın kayalıklara rastlarsınız. Çukurbağ’dan Sarımemetler yurdunun ormanına kadar ulaşmak için kralayacağınız bir traktörle ulaşabilirsiniz. Su sorununun yaşandığı bölge yaz aylarında bu durumu daha fazla yaşamaktadır. Yanınıza su almanız yararınıza olur. Eğer su bulurum umuduyla çıkarsanız susuz kalırsınız. Buradan Koca Dölek 45 dakikalık bir yürüyüşle ulaşılabilir. Koca Dölek’e ulaştığınızda bir vadi göreceksiniz sağ tarafta. Parmakkaya bölgede ürkütücü bir yapıya sahip. Koca Dölek’e verilen bir başla isim ise Akşam Pınarı. Böyle söylenmesinin sebebi suyun akşam saatlerinde akmasıdır.
Buradan Avcıbeli bölgesine kolaylıkla ulaşmak için iki üç saatlik bir yürüyüşle, Mağaranın bulunduğu sağdaki vadiyi takip ederek ulaşmanız mümkün. Bu aşıtın arka tarafı Adana. Bölgede yolun olmadığı zamanlarda ulaşım aşıtlardan sağlanıyordu. Alaca ve AKldı zirvelerine ulaşmak için burayı takip etmeniz yeterli.
Sağ tarafa dönmeden düz devam ederseniz düzlüğün sona erdiğini göreceksiniz. Dere boyunca yükselen yolunuz biraz zorlaşabilir. Zirvesinde Lahit şeklinde bir bir tepe göreceksiniz. Adı Lahit kaya olan tepeye doğru yaklaştığınızda tepenin sağ tarafındaki vadiye yönelin. 1 saatlik bir yürüyüşten sonra buzulla kaplı bir yere varılıyor. Burada bulunan Kaldı Buzulu her geçen zamanda biraz daha küçülüyor. Üzerinde bulunan buzullarda yürüme şansınız varken derin buzul çatlakları nedeniyle tavsiye etmem. Dikkatiniz herhangi bir şeyle dağılırsa çatlaklardan düşme tehlikesi yaşayabilirsiniz. Kayalık olarak yanıltan bir çok yerin altı buzul. Dönüşünüzü geldiğiniz yerden yapabilirsiniz. Kestirme yollar denemekle kaybolma riskinizi artırırsınız. Buda sizin için sorun yaratır. Bölgeyi gezmekten keyif alacağınıza eminim.
Akşam Pınarında Ağustos ve Eylül ayında suyun kesilme ihtimali yüksek. Fotoğraf makinenizi yanınıza alın mutlaka.

1 YORUM YAZIN:

guzel bir manzara resmi gercekten cok iyi.

Yorum Gönder